Консултация с аюрведичен лекар

 

За да се постигнат максимални резултати се препоръчва да се консултирате с аюрведичен лекар. Той ще установи първоначалното Ви състояние и ще създаде най – правилен терапевтичен план, хранителен режим и препоръки за бъдещ начин на живот. В допълнение на това ще проследи промените на състоянието Ви и при нужда ще модифицира вашата терапия. Това е комплексен подход, който трябва да се прави от опитен терапевт.

Запазването на час за консултация с аюрведичен лекар е първа стъпка в процеса. За да сте подготвени и прегледът да протече пълноценно е необходимо да знаете какво Ви очаква.

 

Подготовка преди прегледа

Първо и най-важно, изберете удобен час и направете предварителна резервация, за да гарантирате наличността си.

Важно е да не идвате на преглед с празен стомах – препоръчително е да сте приемали храна един или два часа преди назначения час.

Ако искате да се подложите на преглед с празен стомах, този метод е приложим единствено в ранните часове преди 09:00 сутринта или след консултация с аюрведичния лекар.

Не приемайте преди прегледа напитки като кафе, чай, алкохол, стимуланти или други вещества, които могат да повлияят на вашето общо съзнание.

Препоръчително е да избягвате интензивни физически усилия няколко часа преди прегледа, за да гарантирате нормалния и спокоен пулс.

Представете медицинските си документи преди консултацията, ако имате такива. Това включва епикризи, резултати от кръвни изследвания, образна диагностика и други документи.

Ако приемате хранителни добавки, лекарства или други лечебни средства, моля, запишете ги или ги донесете със себе си, за да бъде предоставена необходимата информация.

Преди прегледа, избягвайте употребата на опиати или други вещества, които може да повлияят сериозно на вашето общо съзнание.

 

По време на прегледа

Аюрведичният лекар най – често е от Индия. Той вероятно не говори Вашия майчин език, затова се поинтересувайте дали за вас ще бъде предоставен компетентен преводач. Ако говорите английски, вероятно ще можете директно да обсъдите състоянието си с лекаря.

Важно е да сте спокойни и открити, за да осигурите максимално много информация за вашето състояние, свързано с анамнезата ви.

Аюрведичният лекар ще извърши пулсова диагностика на лявата и дясната китка на ръцете ви.

Ще ви бъдат зададени допълнителни въпроси, за да се установи връзка между особеностите на пулса и вашето конкретно състояние.

Аюрведичният лекар ще предостави както общи, така и персонализирани препоръки за промяна в начина ви на живот.

Ако имате останали въпроси или неясноти по всякакъв аспект на прегледа, е препоръчително да ги зададете на място.

Ще получите и препоръка за рецепта с лечебни аюрведични продукти, които можете да закупите.

 

След прегледа

За да постигнете желания ефект, е важно да спазвате стриктно всички предоставени препоръки.

Приемът на аюрведични лечебни продукти се определя само от аюрведичния лекар и е индивидуален за вас. Не променяйте дозировката или времето на прием без предварително уведомление на лекаря.

Ако усетите дискомфорт, който не е характерен за вас, моля, информирайте лекаря, за да коригира ситуацията, ако тя е свързана с провежданото лечение.

Аюрведичната терапия изисква минимум 3 месеца за да бъде успешна. Бъдете търпеливи и последователни, за да постигнете пълно въздействие върху вашето състояние.